Klassisk Lammestek

Dette trenger du:

1 stk. Prima Jæren Lammestek
Poteter
Gulerøtter
Brokkoli
Brun saus
Tyttebær syltetøy

Prepp:

1.     Kok opp en gryte med vann. Legg steiken (i posen) ned i gryten (vannbad), la den ligge i ca. 20 min. for å bli godt gjennomvarmet. Sett samtidig stekeovnen på 220 grader varmluft.
2.     Skrell poteter, gulerøtter og skjær opp brokkoli. Sett potetene på kok. Gulerøtter og brokkoli kan vente litt.
3.     Etter 20 min. tar du steiken opp og ut av pakken, legg den i en ildfast form og sett den inn i oven (på 220 grader), og la den så i ovnen i ca. 15 min.
4.     Ta steiken ut og la den hvile i ca. 10 min.
5.     Mens steken hviler, koker du gulerøtter, brokkoli og lager saus.
6.     Skjær steiken opp i ønsket tykkelse, gjerne tynne skiver om du skal servere som steik.

Anrett:

Anrett en klassiker: poteter, gulerøtter, brokkoli, fine skiver av lammesteik, toppet med saus, tyttebær syltetøy og hakket persille.