Klassisk Oksestek

Dette trenger du:

1 stk. Prima Jæren Oksestek
Poteter
Gulerøtter
Kålstuing (kål, melk og jevning)
Brun saus
Persille

Prepp:

1.     Kok opp en gryte med vann. Legg steiken (i posen) ned i gryten (vannbad), la den ligge i ca. 20 min. for å bli godt gjennomvarmet. Sett samtidig stekeovnen på 220 grader varmluft.
2.     Skrell poteter og gulerøtter og sett potetene på kok. Gulerøttene kan settes på kok litt senere.
3.     Snitt kål og kok til kålstuing.
4.     Etter 20 min. tar du steiken opp og ut av pakken, legg den i en ildfast form og sett den inn i oven (på 220 grader), og la den stå i ovnen i ca. 15 min.
5.     Ta steiken ut og la den hvile i ca. 10 min.
6.     Mens steiken hviler, lager du kålstuing og hakker persille.
7.     Skjær så opp steiken i ønsket tykkelse, gjerne tynne skiver om du skal servere som steik.

Anrett:

Anrett en klassiker: kokte poteter, gulrot og kålstuing. Legg skiver av steik og topp med brun saus og persille.