Klassisk Svinesteik

Dette trenger du:

1 stk. Prima Jæren Svinestek
Poteter
Surkål
Brun saus
Persille

Prepp:

1.     Kok opp en gryte med vann. Legg steiken (i posen) ned i gryten (vannbad), la den ligge i ca. 20 min. for å bli godt gjennomvarmet. Sett samtidig stekeovnen på 220 grader varmluft.
2.     Skrell poteter sett på kok.
3.     Etter 20 min. tar du steiken opp og ut av pakken, legg den i en ildfast form og sett den inn i oven (på 220 grader), og la den så i ovnen i ca. 15 min.
4.     Ta steiken ut og la den hvile i ca. 10 min.
5.     Mens steken hviler varmer du opp surkål, hakker persille og lager saus.
6.     Skjær steiken opp i ønsket tykkelse, gjerne tynne skiver om du skal servere som steik.

Anrett:

Anrett en klassiker: med poteter, surkål, fine skiver av svinesteik, toppet med saus og hakket persille.